top of page

Quotes over narcisme

Quotes zijn korte stukjes tekst of citaten. Quotes kunnen helpen bij het begrijpen van een context of citeren hoe iemand situaties omschrijft. Op deze pagina vind je verschillende quotes over narcisme, gericht op narcistische vaders of narcistische moeders.Eierschalen

"Ik heb zoveel jaren op eieren gelopen en nooit het juiste kunnen doen of zeggen. Op een dag besloot ik dat ik er genoeg van had en liep over de eieren heeft. Die gebroken eierschalen sneden mij diep toen ik wegliep, maar dit was de mooiste pijn die ik ooit gevoeld had,,.


Stressvolle omgeving

"Kinderen die geboren worden in een stressvolle omgeving zoeken een veilige omgeving als volwassenen. Als wij in een staat van angst leven, verandert ons lichaam op moleculair, neurochemisch en fysiologisch niveau. Het gevoel dat we door het vrijkomen van stresshormonen kunnen krijgen, kan zeker werken, omdat wij zijn omgegaan met mishandeling te associëren met 'liefde',,.


Irrationaliteit en intimidatie

"Narcistische ouders hebben hun soort nodig om zich zorgen te maken over hun irrationaliteit en intimidatie. De narcistische ouder moet het soort in de buurt houden en laten leven in angst, zodat het soort de narcistische ouder niet in de steek zal laten, de schuld geeft van de ouder te schande maakt,,.


Kind breken

"Je kunt jezelf niet herstellen door je kind te breken,,.


Gebroken kinderen

"Zoveel gebroken kinderen in volwassen lichamen die het leven van het volwassen leven nabootsen,,.


Leren omgaan

"Wij leven in een wereld waar een stabiel persoon in therapie moet om te leren omgaan met het gedrag van een onstabiel persoon,,.


Projectie

"Eindelijk begrijp ik dat de manier waarop jij mij behandeld een afspiegeling is van hoe jij over jezelf denkt,,.


Slecht behandelen

"Ik hoef niet te accepteren dat mensen mij slecht behandelen, omdat zij de trauma's uit hun eigen verleden niet kunnen verwerken,,.


Je verwacht alles

"Van mij verwacht je alles, maar persoonlijk geef je niets om mij. Je wil altijd mijn aanwezigheid, maar zelf ben je er nooit bij. Je geeft spullen en je geeft geld, maar liefde en aandacht is wat voor jou niet telt,,.


Lelijke werkelijkheid

"Kinderen van narcistische ouders zijn dromers, omdat hun werkelijkheid te lelijk is,,.


Generaties

"Pijn reist door generaties, tot dat iemand klaar is om het te voelen,,.


Jouw levenspad

"Als je de stenen op jouw levenspad niet opruimt, zullen je kinderen erover struikelen,,.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page