Van narcistische moeder naar narcistische ex

Vaak lees ik dat kinderen van narcistische ouders op latere leeftijd een narcistische partner krijgen. Vaak duurt deze relatie jaren, omdat de meesten nog niet weten dat ze te maken hebben met een narcistische moeder en/of een narcistische ex. Ik had hetzelfde probleem.

Mijn narcistische ex-vriend leerde ik kennen tijdens mijn studietijd. Het eerste halfjaar van mijn studententijd woonde ik in een veel te dure studio, waar mijn narcistische moeder mij verplichtte om te wonen, omdat zij niet wilde langskomen in een woning waar andere studenten zaten.


Hij kwam regelmatig naast mij staan om een praatje te maken of bood mij iets te drinken aan.

Er kwamen regelmatig vriendinnen vanuit mijn oude woonplaats op bezoek om te stappen, te winkelen of samen te eten. Het was altijd gezellig. Tijdens het uitgaan hadden mijn ex-vriend en ik elkaar al enige tijd op het oog. Hij kwam regelmatig naast mij staan om een praatje te maken of bood mij iets te drinken aan. Na de derde keer besloten wij telefoonnummers uit te wisselen. Na die avond bracht hij mijn vriendin en mij naar mijn woning. Mijn vriendin ging naar binnen en wij bleven in de auto kletsen. Hij vertelde dat hij een zoon heeft. Hij sprak heel lovend over zijn zoon, dus dacht ik dat hij en zijn zoon een hele sterke band hadden. Achteraf bleek dit anders te liggen.


Het leek allemaal te mooi om waar te zijn en dat bleek achteraf ook het geval te zijn

Hij stuurde mij dagelijks berichtjes en belde mij bijna elke avond. Hij nam mij mee naar het strand en wij gingen regelmatig uiteten. Het leek allemaal te mooi om waar te zijn en dat bleek achteraf ook het geval te zijn.


Na elke weken daten belde mijn ex-vriend op een avond. Wij hadden het over hele algemene zaken en uit nieuwsgierigheid vroeg ik of hij in de toekomst eventueel nog kinderen zou willen. Zonder enige aanleiding ging hij te keer aan de telefoon. Hij vond het belachelijk dat ik dit onderwerp aankaartte en begon mij zelfs psychisch aan te vallen. Na het gesprek was ik helemaal overrompeld. Dit had mijn rode vlag moeten zijn.


Enkele dagen daarna kreeg ik een telefoontje van de politie dat hij was opgepakt wegens wiethandel.

Tijdens de eerstvolgende afspraak die ik met mijn ex-vriend had vroeg ik hem waarom hij zo overstuur reageerde. Hij vond zijn eigen reactie ook overtrokken en bood zijn excuses aan. Enkele dagen daarna kreeg ik een telefoontje van de politie dat hij was opgepakt wegens wiethandel. Hij bleek op zijn zolder een wietplantage te hebben, het huis waar ik meerdere malen ben geweest en enkele keren had geslapen. Ik kreeg mijn ex-vriend zelf niet te spreken, omdat hij in voorarrest zat.


Nadat hij vrij kwam zijn wij samen naar zijn woning gegaan. De politie had zijn woning helemaal leeggehaald en de wietplantjes allemaal verwijderd. Samen hebben wij zijn woning opgeruimd en gezorgd dat de wietlucht uit zijn huis verdween. Die avond waren wij de stad in gegaan en hij had totaal geen berouw voor wat hij gedaan had of schaamte dat hij had vastgezeten. Hij baalde alleen van het geld dat hij was misgelopen.


Hij had totaal geen berouw voor wat hij gedaan had of schaamte dat hij had vastgezeten

Ik bleef vaker bij hem slapen en na een jaar hadden wij besloten om te gaan samenwonen. De periode daarna verliep rustig, echter dat dacht ik. Hij was sinds dat ik hem leerde kennen, werkloos en deed geen moeite om werk te vinden. Wanneer ik na een dag school en studeren naar bed wilde, gaf mijn ex-vriend altijd aan nog even beneden te willen blijven zitten. Dat vond ik prima, tot dat ik erachter kwam wat hij beneden deed. Hij bleek zwaar alchohol en drugsverslaafd te zijn. Hij bleef nachten beneden om te drinken, te gebruiken en porno te kijken.


Hij bleek zwaar alchohol en drugsverslaafd te zijn.

Mijn ex-vriend schrok wanneer ik hem betrapte en hij probeerde mij ervan te overtuigen dat het eenmalig was. Hij vond zelf ook dat hij moest stoppen, maar dat deed hij niet. Helaas was ik zelf op dat moment naïef en geloofde in wat hij zei. Elk weekend en soms ook doordeweeks zocht hij volledig de grens op. Op de vrijdagavond ging hij naar de slijterij, kocht hij een fles wodka en een krat bier. De ochtend erna was de fles en een halve krat bier compleet verorberd. Ik werd regelmatig s'ochtends wakker met een walm aan dranklucht in de slaapkamer. Wanneer ik in de woonkamer kwam, bleek hij alles ondergekotst te hebben en lag er nog restafval van zijn drugs op de salontafel.


Door zijn drank en drugsgebruik belande hij ook in het ziekenhuis met nierstenen en verwaarloosde hij zijn zoon.

Door zijn drank en drugsgebruik belande mijn ex-vriend in het ziekenhuis met nierstenen en verwaarloosde hij zijn zoon. Zijn zoon zat op voetbal, waar hij elke zaterdag naartoe moest om te trainen. Mijn ex was dan te ver heen om hem te brengen. Wanneer zijn zoon bleef aandringen, dan kreeg zijn zoon de wind van voren en begon mijn ex-vriend tegen hem te schreeuwen en te schelden. Uiteindelijk werd zijn zoon door zijn opa opgehaald en weggebracht naar het voetbalveld. Mijn ex bleef dan tot het einde van de middag op bed liggen zijn roest uitslapen.


Hij werd fysiek en verbaal agressief als ik iets over zijn gebruik zei en hij bleef soms nachten weg zonder dat ik wist waar hij was

Zij houding richting mij werd ook steeds grimmiger. Mijn ex-vriend werd fysiek en verbaal agressief als ik iets zei over zijn gebruik. Ook bleef hij soms nachten weg zonder dat ik wist waar hij was. Wanneer ik er iets van zij was ik schold hij mij uit en lachte hij mij uit in mijn gezicht. Ik heb allerlei soorten scheldnamen te horen gekregen en zijn middelvinger naar mij uitsteken waar iedereen bijstond vond hij de normaalste zaak van de wereld. Mijn ex-vriend heeft ook regelmatig met een vuist voor mij gestaan en als ik hem niet voldoende ruimte gaf tijdens het slapen, schopte hij mij uit bed.


Ik had de hoop dat hij zou veranderen en dat hij uiteindelijk nog goed zou komen

Na een jaar besloot ik weer op mijzelf te gaan wonen. Ik zat in mijn examenjaar en ik wilde niet meer met hem samen onder een dak wonen. Ik had rust en ruimte nodig om mij te concentreren op mijn afstudeerscriptie. Ik had het geluk dat ik mijzelf had ingeschreven als werkzoekende bij de woningbouw, waardoor ik direct een woning toegewezen kreeg. Hij bleef regelmatig langskomen of bij mij eten. Ik had de hoop dat hij zou veranderen en dat hij uiteindelijk nog goed zou komen en hij wilde een relatie met mij behouden.


Hij bleek met zijn ex-vriendin op vakantie te zijn

Tijdens een pauze op mijn stagedag probeerde ik mijn ex-vriend te bellen, maar ik kreeg hem niet aan de lijn. Ook reageerde hij niet op de berichtjes die ik stuurde. Achteraf bleek hij met zijn ex-vriendin op vakantie te zijn. Ook bleef zij bij hem slapen en hebben ze samen een nachtje doorgehaald.


Het einde van mijn stageperiode was in zicht en ik had een baan aangeboden gekregen aan de andere kant van het land, bij mijn ouders in de buurt. Voor mij was het kiezen uit twee kwaden, want dat betekende dat ik weer bij mijn narcistische moeder zou moeten gaan wonen, aangezien ik op korte termijn geen woning zou kunnen krijgen. Uiteindelijk heb ik die baan geaccepteerd en ben ik binnen een week verhuisd.


Je hoeft je over mij geen zorgen te maken. Ik red het prima alleen, heb ik namelijk altijd gedaan

Nadat ik weer bij mijn ouders was ingetrokken, bleef mijn ex-vriend mij berichtjes sturen en bellen. Na een tijdje ben ik gestopt met reageren. Na enkele dagen niets meer van mij te hebben vernomen had hij mij een berichtje gestuurd met de tekst: "Waarom hoor ik niets meer van jou? Ik maak mij zorgen, gaat alles wel goed?", waarna ik antwoordde: "Je hoeft je over mij geen zorgen te maken. Ik red het prima alleen, heb ik namelijk altijd gedaan". Dat was de laatste keer dat ik iets van hem hoorde.

103 weergaven0 opmerkingen