Schermafbeelding 2020-09-07 om 10.12.24.

Hi, welkom bij Kind van een Narcist! Op deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen over het opgroeien met een narcistische ouder.

Op mijn 27ste kwam ik door middel van het artikel 'De Ratmoeder' er achter dat ik te maken had met een narcistische moeder. Ik de afgelopen vijf jaar heb ik mij op dagelijkse basis verdiept in het NPS, met als specialisme, narcistische ouders. 

 

Van jongs af aan heb ik geleerd om mijzelf weg te cijferen om te kunnen voldoen aan de behoeften van mijn moeder. Echter, bleef mijn input om mijn moeder tevreden te stellen, onopgemerkt. Sterker nog, ze was ongelukkig met mij als haar kind. Dit liet zij op verschillende manieren blijken. Dit heeft extreme gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling als kind en als volwassene. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een Burn-Out met Obsessieve Compulsieve Dwangstoornis, angstaanvallen, paniekaanvallen en PTSS. 

Mijn ervaringen met mijn narcistische moeder, mijn ontdekking en omgang met haar narcisme en mijn mijn weg naar herstel deel ik op deze blog en op mijn socials. 

Ik vind dat narcisme onder ouders bekend gemaakt moet worden, zodat in de toekomst minderen kinderen zullen lijden onder deze vorm van verborgen mishandeling.

In therapie kwam ik erachter dat er binnen de psychiatrie weinig kennis is op gebied van narcisme. Narcisme is een ongrijpbaar iets en tot op heden geen exacte wetenschap. Het is onbekend en onbegrepen. Om die reden vind ik het belangrijk dat mijn verhaal en die van vele anderen worden verteld en aan het licht wordt gebracht, zodat er aandacht wordt besteed aan het ontstaan en de gevolgen hiervan.

pexels-vlada-karpovich-4050430.jpg
RNFetchBlobTmp_8s4g4aiyd7fwjploy814e_edi

Anoniem, maar toch persoonlijk...

Op zowel mijn blog als mijn social media ga ik anoniem door het leven. Echter, deel ik veel over mijzelf. Mijn verleden en mijn heden. Ik schrijf veel over narcisme, maar soms maak ik een uitstapje en schrijf ik op mijn socials over wat mij in het dagelijkse leven bezighoud.