top of page

Anna: "Mijn narcistische vader driegde consequenties als ik niet aan zijn eisen voldeed".

Anna is samen met haar zus opgegroeid bij haar grootouders. Op die manier konden zij het narcistische regime van haar vader ontsnappen. Speciaal voor onze blog doet Anna haar verhaal.


BUITENECHTELIJKE AFFAIRES

Samen met mijn (half)zus ben ik opgegroeid bij mijn grootouders, wat voor ons een groot geluk was. Mijn zus heeft een ander vader die ze nooit heeft gekend. Mijn ouders woonde twee huizen verderop, echter hebben zij jaren bij mijn grootouders ingewoond voordat zij gingen verhuizen.

Mijn vader is een ontzettende narcist. Hij had buitenechtelijke affaires, deed wat hij wilde en heeft mijn zus haar halve leven genegeerd en gekleineerd.

KLEINEREN, MANIPULEREN EN COMMANDEREN

Uiteindelijk zijn mijn ouders gescheiden en is mijn moeder bij haar ouders en ons ingetrokken. Mijn narcistische vader bleef in hun huis wonen. In de jaren daarna zijn wij in een vechtscheiding beland met vooral verbaal en fysiek misbruik. Uiteindelijk is mijn moeder naar mijn narcistische vader teruggegaan onder het mom van “echt liefde” en zijn ze hertrouwd. Mijn moeder beweerde dat hij veranderd was, maar ik wist dat dit niet het geval was. Mijn narcistische vader bleef haar kleineren, manipuleren en commanderen.

Mijn zusje en ik zijn in de periode daarna beide getrouwd en hebben het huis van grootouders verlaten. Toen ik zwanger was van mijn eerste zoon, eiste mijn narcistische vader dat mijn zoon zijn achternaam zou krijgen en, uit religieus oogpunt, besneden moest worden, (mijn vader is een Turkse Moslim). Mijn narcistische vader dreigde met consequenties, wanneer ik niet aan zijn eisen voldeed. Uiteindelijk heb ik het ziekenhuis en de politie ingelicht.

VOLLEDIG UITGESCHOLDEN

Tijdens de geboorte van mijn zoontje, heeft mijn narcistische vader geen stappen ondernomen. Pas drie weken na de geboorte van mijn zoontje, ontstonden er problemen. Mijn narcistische vader was bij ons thuis binnengedrongen en heeft mijn gezin volledig uitgescholden. Deze gebeurtenis heeft alles losgemaakt en zorgde bij mij voor paniekaanvallen. Na deze gebeurtenis heb ik mijn ouders een halfjaar niet gezien. Het heeft mij veel rust, maar ook veel onrust gebracht. Ik wist niet wat en wanneer de volgende stap van mijn narcistische vader zou zijn.

Uiteindelijk heb ik mij moeten excuseren van mijn moeder want zij ging onderdoor. Mijn grootmoeder en mijn zus vroegen mij ook mijn vader te vergeven. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan. Uiteindelijk heb ik tijdens een gesprek met hem, zijn gedrag geprojecteerd, om hem hetzelfde gevoel te geven die hij ons jarenlang heeft gegeven. Hier is hij van geschrokken.

ONDERDRUKKING DOOR VADER

Tot op heden heb ik nog steeds afstand tot mijn ouders, maar voor mijzelf nog niet ver genoeg. Dit komt doordat mijn ouders nog getrouwd zijn en ik mijn moeder wil blijven zien.

Ondanks de geboorte van mijn tweede zoontje, blijft de onderdrukking van mijn narcistische vader nog altijd een grote rol spelen binnen de familie. Echter, probeer ik mij zoveel mogelijk te verzetten tegen zijn onderdrukking en vernedering. Zoals elke narcist houdt hij van macht en aandacht. Wanneer hij dit niet krijgt doet hij het door andere mensen bang te maken.

GEEN GEVOELENS

Door de buitenwereld wordt mijn narcistische vader aangezien als de perfecte man, vader en opa die zijn kinderen en vrouw doodgraag ziet. Dit terwijl hij onlangs bij mijn grootmoeder en moeder heeft aangegeven, dat hij richting mij en mijn kinderen geen gevoelens heeft.
81 weergaven
bottom of page