top of page

Wat is een Flying Monkey?

Soms heb je het idee dat iemand het goed met jou voor heeft, maar de informatie die jij in vertrouwen aan deze persoon verstrekt, komt alsnog bij de narcist terecht. Of de persoon probeert jou op allerlei manier te overtuigen het goed te maken met de narcist. Diegene die jij vertrouwd is in dit geval de Flying Monkey.


WAT IS EEN FLYING MONKEY?

Een Flying Monkey staat in dienst van de narcist. Zij gehoorzamen het bevel van de narcist, doen het vuile werk en ze treiteren en terroriseren.

Het is belangrijk dat de Flying Monkey de narcist het gevoel dat ze belangrijk en speciaal zijn. Ze helpen de narcist het gevoel te krijgen dat ze grandioos zijn, dat ze een hoge status hebben of dat ze beroemd zijn, en dat is wat de narcist wil voelen. Narcisten hebben vaak een hele entourage om zich heen, net zoals een beroemdheid een entourage nodig heeft om zich zeker te voelen over zichzelf.

WIE WORDEN ER GEREKRUTEERD ALS FLYING MONKEYS?

Over het algemeen worden mensen die dichtbij de narcist staan, gerekruteerd als Flying Monkey. De narcist kent deze mensen en weet hoe zij deze mensen het beste kunnen manipuleren in het laten geloven dat jij de slechte persoon bent in de relatie. De mensen die vaak worden omgedoopt tot Flying Monkeys zijn:
  • Vrienden van de narcist

  • Kennissen en/of buren

  • De andere ouder / gezagsdrager van het kind.


ABUSE BY PROXY

Abuse by Proxy is wanneer de narcist andere mensen ertoe aanzet om jou te misbruiken. Op die manier kan de narcist je misbruiken, zonder zijn of haar eigen handen vuil te maken. Flying Monkeys zullen je afwijzen, ze zullen jou het gevoel geven dat je niet genoeg bent, ze zullen je beschamen of ze zullen je in een situatie brengen om het bij te leggen met de narcist. Op deze manier hoeft een narcist zich niet direct betrekken bij de situatie.

Flying Monkeys worden ook gebruikt om geruchten en roddels te verspreiden. Dit is een van hun meest voorkomende rollen. Meestal gaan deze mensen rond en verspreiden geruchten en roddels die ze over jou hebben gehoord via de narcist.

De Flying Monkey doet wat de narcist wil. De narcist wil dat ze uitgaan, slecht over je praten en leugens over je verspreiden. Of de narcist wil dat ze je ronduit misbruiken of jou het gevoel geven dat je er niet bij hoort. Ook wordt een Flying Monkey ingezet om jou ervan overtuigen dat de narcist spijt heeft van zijn of haar gedragingen en vragen jou of je het goed wil maken met de narcist. Wel op een manier dat je toegeeft dat de onenigheid jouw schuld is.

WAAROM GEBRUIKEN NARCISTEN FLYING MONKEYS?

In een relatie tussen de narcistische ouder en zijn of haar kind is de Flying Monkey vaak de andere ouder of de broer of zus. Door het inzetten van een familiaire Flying Monkey kan een narcist op een slinkse wijze het kind doen geloven dat hij of zij diegene is die fout zit. Want, als jouw andere ouder of jouw zus of broer aangeeft dat jouw narcistische ouder een goed persoon is, dan zal dit vast zo zijn, toch? Niet dus! Jouw andere ouder, broer of zus is compleet gemanipuleerd.

Omdat er geen directe aanleiding is om het contact met jouw andere ouder, broer of zus te verbreken zijn zij in de ogen van de narcist het ideale doelwit om jou zover te krijgen om het contact te herstellen en/of jou in een slecht daglicht te zetten bij iedereen die het wil horen.

Omdat het gaat om de andere ouder, broer of zus zullen mensen eerder geloven dat jij het zwarte schaap bent van de familie. Dit komt omdat het verhaal van de andere ouder, broer of zus geloofwaardiger is dan een wanneer een ander persoon het vertelt, omdat deze mensen dichtbij jou staan.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page